Partnerstvo Privredne komore Vojvodine i sajma „INTERAGRO 2018“ iz Bijeljine

Vesti | Region

 

Foto: Privredna komora Vojvodine

Foto: Privredna komora Vojvodine

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i dr Anto Gajić, predsednik Područne privredne komore Bijeljine Republike Srpske potpisali su u Novom Sadu ugovor o partnerstvu i predstavljanju privrede Vojvodine na 17. međunarodnom poljoprivrednom sajmu „INTERAGRO 2018“ u Bijeljini.

Jedan od najvećih sajmova poljoprivrede u BiH održaće se od 20. do 22. septembra ove godine, a na njemu će, po najavi organizatora AD „Grad“ iz Bijeljine, učestvovati oko 300 izlagača iz BiH i regiona.

Privredna komora Vojvodine nekoliko godina unazad nije organizovano učestvovala na ovom sajmu.

Ovog puta privredni subjekti su pokazali interesovanje za učešće s obzirom na intenziviranje privredne saradnje između Vojvodine i Republike Srpske.

Agroprivredu Vojvodine na „INTERAGRO 2018“ predstaviće 12 preduzeća, uglavnom iz prehrambeno-prerađivačkog sektora. Očekujemo da će u toku trajanja sajma biti potpisani novi poslovni ugovori i da će se obostrano korisna saradnja privrednih subjekata Vojvodine i Republike Srpske uspešno nastaviti. Za sedam meseci vrednost ostvarene razmene dobara iznosi 345.000.000 evra, a do kraja godine trebalo bi da bude udvostručena, istakao je predsednik PKV-a Boško Vučurević.

Milisav Pajević