Beograd posvećen podizanju energetske efikasnosti

Konferencija „Beograd – šampion energetske efikasnosti”, koja se održava u okviru „Nedelje energije 2017“, održana je u „Sava centru”.

Vršilac dužnosti sekretara za energetiku Marko Stojanović istakao je da Grad Beograd želi da promoviše sve što je urađeno na polju energetike i zaštite životne sredine. Stojanović je naglasio da je konferencija sa stanovišta Grada Beograda i njegovih energetskih projekata, izuzetno značajna. Naveo je da želimo da pokažemo da je Beograd pravi šampion u regionu kada su u pitanju energetska efikasnost i zaštita životne sredine. Zbog toga je ova konferencija za nas veoma bitna, kako bismo zajedno sa kolegama iz gradskih preduzeća i ostalih sekretarijata prezentovali stručnoj javnosti projekte koji su završeni i one koji su u toku. Govorićemo o konkretnim stvarima i našem opredeljenju da nastavimo sa takvom energetskom politikom i još većim stepenom zaštite životne sredine.

Predsednica CEDEF-a dr Ana Bovan istakla je da je Srbija već uskladila većinu propisa sa Evropskom unijom kada su u pitanju energetska efikasnost i zaštita životne sredine. Prema njenim rečima, „Nedelja energije 2017” u Beogradu deo je šireg koncepta „Nedelje održive energije EU”, koja se održava od 2006. godine.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici gradskih komunalnih preduzeća GSP „Beograd”, „Beogradske elektrane”, „Parking servis”, kao i predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević