Elektronska platforma za upis hemikalija u Integralni Registar hemikalija (eIRH)

Elektronska platforma za upis hemikalija u Integralni Registar hemikalija (eIRH) počela je sa radom, a u okviru zakonske obaveze – upisa hemikalija u Registar hemikalija, podaci se mogu dostaviti i elektronskim putem preko portala irhportal.ekologija.gov.rs.

Foto: Milisav Pajević

Uvođenje mogućnosti za elektronsko dostavljanje podataka za upis hemikalija u Registar hemikalija, preko e-platforme, ima za cilj da privrednim subjektima pojednostavi i pojeftini administrativne procedure, i tako doprinese bržem i lakšem ispunjavanju zakonskih obaveza, kao i da ubrza proveru dostavljenih podataka od strane nadležnog organa.

Da bi privredni subjekti i savetnici za hemikalije bili u mogućnosti da pristupe eIRH portalu, neophodno je da prethodno budu registrovani.

Obrazac za registraciju privrednog subjekata može se preuzeti na strani irhportal.ekologija.gov.rs/Account/RegistracijaKompanija.

Obrazac za registraciju savetnika za hemikalije može se preuzeti na strani irhportal.ekologija.gov.rs/Account/RegistracijaSavetnik.

Više informacija u vezi registracije privrednog subjekta i savetnika za hemikalije mogu se naći na strani „Najčešće postavljana pitanja“ irhportal.ekologija.gov.rs/Home/FAQ.

Uspostavljanje elektronske platforme za Integralni Registar hemikalija (eIRH) jedna je od aktivnosti u okviru projekta „Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji“, koji Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi u saradnji sa Švedskom agencijom za hemikalije (KemI) i Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti