„Komunalac“ i učenici iz Vrbasa obeležili Dan planete Zemlje

Foto: vrbas.net

U susret Danu planete Zemlje na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu održana je akcija „Uz malo tvoje volje, prirodi će biti bolje“, koju je organizovalo Javno komunalno preduzeće „Komunalac“. Za ovu priliku u centru grada bio je postavljen reciklažni štand čiji su glavni posetioci bili učenici prvih razreda OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ i njihovi godinu dana stariji drugari iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“, dok su zaposleni u „Komunalcu“ imali zadatak da upoznaju đake na koji način brinu o higijeni grada.

Naše preduzeće redovno održava komunalnu higijenu grada, a posebno se trudimo da raznim akcijama za decu probudimo njihovu svest o očuvanju životne sredine, istakao je koordinator u PJ „Čistoća“ Damir Rojević. Podršku simboličnoj proslavi Dana planete Zemlje dalo je i opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Milanom Glušcem, koji je istakao da je upoznat sa svim ekološkim problemima u opštini Vrbas.

Zajedno sa svim javnim preduzećima, a posebno sa JKP Komunalac, preduzeli smo odgovarajuće korake kako bismo imali što zdraviju životnu sredinu, krenuvši od izgradnje kanalizacije, preko Centralnog postrojenja za preradu voda do revitalizacije Velikog bačkog kanala, objasnio je Glušac.

Potvrda efikasnog održavanja higijene grada ogleda su i kroz novopostavljene kante za otpatke duž šetališta u glavnoj ulici. Postavili smo 30 kanti za odlaganje otpada u delu Ulice Maršala Tita i Palih boraca, dok ćemo stare kante remontovati i postaviti ih na odgovarajuća mesta. Nove korpe su modernijeg i privlačnijeg izgleda kako bismo skrenuli pažnju svima da u njih bacaju otpatke. Istakao bih da se čistoćom ne bavi samo komunalno preduzeće, već svaki građanin koji ima ekološku svest i koji zna da otpad koji baci na nepredviđeno mesto, mora neko da pokupi, rekao je izvršni direktor JKP-a Igor Škundrić.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević