U subotu počinje prvi Panbike festival u Pančevu

Događaji

Foto-ilustracija: Unsplash (Adli Wahid)

U Pančevu će u subotu 19.9.2020. godine sa početkom u 17h biti održan prvi biciklistički festival pod nazivom Panbike festival.

Događaj se organizuje u okviru projekta Pronađi alternativu putničkom automobilu koji organizuje Udruženje građana „Srbija, moj dom“, a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Cilj projekta jeste razvijanje svesti o potrebi očuvanja zaštite životne sredine i promocija alternativnih vidova prevoza, a posebno biciklizma kao zdravog načina kretanja i ekološki pogodnog prevoznog sredstva.

 

Događaj je namenjen mladima od 16 do 30 godina,a održaće se na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva u vidu takmičenja u:

– sporoj vožnji bicikla
– vožnji bicikla s obrnutim kormanom
– poligonu spretnosti za bicikliste
– poznavanju pravila saobraćaja za bicikliste.

Takmičar koji bude imao najviše bodova u svim disciplinama kao nagradu dobiće bicikl.

Broj takmičara je ograničen na 30 0soba zbog zabrane okupljanja na otvorenom, pa je obavezna prijava putem mejla: srbijamojdom@gmail.com. Prilikom prijavljivanja treba navesti: ime, prezime, godinu rođenja i grad iz kojeg tamičar dolazi, a prijave poslati najkasnije do 18. 09.2020. u 23h. Prijave na licu mesta biće moguće samo ukoliko se ne prijavi dovoljan broj takmičara, zbog čega organizatori preporučuju da požurite i dobijete mogućnost da učestvovanja u promociji zdravog načina kretanja i ujedno osvojite vrednu nagradu.

Svi okupljeni imaće priliku da isprobaju tzv. pijane naočare i da na taj način steknu utisak kako je biti učesnik u saobraćaju pod dejstvom različite količine alkohola, umora, opojnih droga i jakih lekova. Osam različitih vrsta naočara obezbeđene su od strane Agdencije za saobraćaj grada Pančeva. Prijatelji festivala koji će predstaviti svoj rad na prvom Panbike festivalu su Zavod za javno zdravlje Pančevo i Crveni krst Pančevo.

Dođi i zabavi se. Sve što ti treba je bicikl i dobra volja.

Izvor: Udružeje građana, „Srbija, moj dom“