Turističko – gastronomska manifestacija „Gastro Srem 2019.“

Događaji

Turističko-gastronomska manifestacija „Gastro Srem“, koja se ove godine održava pod sloganom „Srem na moderan način“, održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi s početkom u 17 sati.

Foto: Turistička organizacija opštine Stara Pazova

Domaći proizvođači, kao i gosti iz Srbije i regiona, na ovoj manifestaciji izložiće svoje proizvode koji se izdvajaju po kvalitetu.

Biće to prilika da se posetioci upoznaju s delikatesama od mesa, mleka, ali i da uživaju u degustaciji vina, likera, sokova, rakije, meda, džemova, kolača.

Takođe, moći će da probaju i tradicionalne specijalitete Srema na koje je uticaj ostavila multikulturalna sredina u kojoj su nastajali i da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Predviđeno je da se prvog dana manifestacije održi sremačko veče poezije.

Za drugi dan najavljen je nastup ženskog tamburaškog orkestra „La banda“.

Tokom ove manifestacije održaće se i izložba naslovljena „Kuvari iz čitavog sveta“, na kojoj će biti izložen i najstariji srpski kuvar.

Biće to prilika i da se učesnici oprobaju i u tradicionalnom spremanju ajvara, u petak.

Najbolja od 15 ekipa učesnika dobiće priliku da se takmiči na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ .

Među izlagačima će se birati i najlepše uređen štand, kao i najukusniji slatki, ali i najukusniji slani kolač.

U subotu, 31. avgusta, održaće se dobrotvorni „Open kitchen show“, u okviru koga će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete, a sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

Milisav Pajević