Održivi razvoj energetike u Jugoistočnoj Evropi

Događaji

konferencija big.co.rsU Beogradu u hotelu „Metropol“ 20. februara 2015. godine održaće se druga konferencija „Održivi razvoj energetike u Jugoistočnoj Evropi“.

U okviru konferencije održaće se dva panela. Na panelu o održivom razvoju energetike raspravljaće se o poboljšanju sigurnosti snabdevanja energijom, regionalnom energetskom tržištu, obnovljivim izvorima energije, reverzibilnim hidroelektranama, energetskoj politici Evropske unije. Najavljeno je da će neki od učesnika ovog panela biti predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, JP „Elektroprivreda Srbije“, Agencije za energetiku Republike Srbije.

Drugi panel biće posvećen energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije. Na ovom panelu biće reči o situaciji u zemljama Jugoistočne Evrope u oblasti obnovljivih izvora energije, kogeneracije i energetske efikasnosti. Takođe će se raspravljati i o tehničkim problemama integracije obnovljivih izvora električne energije u elektroenergetski sistem, fondovima za projekte u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, kao i o problemima u korišćenju obnovljivih izvora energije.

Konferenciju „Održivi razvoj energetike u Jugoistočnoj Evropi“ organizuje Business Info Group pod pokroviteljstvom Centralno-evropske inicijative. Generalni sponzor konferencije je JP „Elektroprivreda Srbije“.

foto: big.co.rs