Međunarodna naučno-stručna konferencija “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“

Događaji

Osma po redu Međunarodna naučno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o će se održati 30. i 31. oktobra 2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Ovaj put se organizuje u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je: “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“. Program oba dana konferencije će trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

Foto: Sfera

Prijaviti se možete putem web stranice https://fasadnisistemi.sfera.ba/.

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, predstavljaju dosadašnja iskustva u procesu “utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredeljenja u kontekstu proizvodnje i primene materijala za toplotnu izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, gde će se u odnosu na prethodni događaj na sličnu temu, uvesti i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rešenja za finalni izgled objekta.

Kroz konferenciju će biti predstavljeni tradicionalni i savremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uslovi za primenu, kao i mogućnosti za poboljšanja.

Posetioci konferencije će moći uživati u uvodnim predavanjima i čuti o najboljim arhitektonskim praksama iz regiona, a više o istom će govoriti van. prof. dr. Salihbegović Amira (Arhitektonski fakultet Sarajevo), prof. emeritus arhitekture Branislav Mitrović (Studio MITARH), Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić (Studio NONSTOP).

Sponzori konferencije su Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija.

Izvor: Sfera