Manifestacija „Dan paukova“

Događaji

Foto: Milisav Pajević

Manifestacija „Dan paukova“ održaće se u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode 18. novembra, u periodu od 12 do 15 časova.

Manifestacija je osmišljena da popularizuje biodiverzitet Srbije kroz manje omiljene grupe organizama kao što su paukovi.

Program za odrasle: 12:00 – pozdravna reč PZZP, mr Nataša Pil, savetnik za zaštitu iz oblasti entomologije; 12:10 – uvodna reč i predavanje koordinator projekta, Gordana Grbić; 12:20 – Opasna ljubav, Ambros Hänggi; 12:40 – Da li se Srbi boje paukova? Olivera Vuković; 13:00 – Pauci vegetarijanci? Luka Katušić; 13:20 – Socijalni pauci: porodica ili neprijatelji, Igor Gajić; 13:40 – Pauci kao simboli u kulturama kroz vekove, Igor Iduški.

Radionice za decu izvodiće se u isto vreme i trajaće od 13 do 15 časova i to: Oboji, iseci i sastavi pauka, Ispleti mrežu kao pauk, Napravi mozaik, Zakotrljaj kockicu i nacrtaj pauka i Oči u oči sa živim tarantulama – izložba živih paukova.

Ovo je prva manifestacija u Srbiji posvećena samo paukovima, a prateća izložba trajaće od 18. novembra narednih sedam dana.

Milisav Pajević