Konferencija o finansiranju projekata OIE uskoro u Beogradu

Srbija | Događaji

HyattKonferencija „Bankarski sektor i investicije u OIE” održaće se 17. decembra u hotelu „Hajat” (Hyatt Regency) u Beogradu sa početkom u 10h, a biće posvećena finansiranju i kreditiranju projekata obnovljivih izvora energije (OIE) u Srbiji.

Najavljeno je da na konferenciji bude reči o segmentima investicija u OIE koji se finansiraju kreditima međunarodnih i domaćih banaka, o problemima i preprekama za finansiranje projekata OIE, ulozi državne administracije u procesu dobijanja dozvola za realizaciju projekata OIE, o uvozu energenata i smanjenju trgovinskog deficita investiranjem u OIE; uz analizu primera kreditiranja projekata OIE iz regiona, tačnije država jugoistočne Evrope ili Energetske zajednice jugoistočne Evrope, a sve to kroz prezentacija učesnika i javnu raspravu.

Organizator konferencije je „Danas Conference Center”, a prema rečima izvršnog producenta Ivane Pantić, do sada je potvrđeno učešće ERSTE banke, Svetske banke, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Agencije za energetiku i kompanije „Continetal Wind”.

B.R.