Izazov otvorenih podataka: Dodela nagrada za inovativnost

Događaji

Foto-ilustracija: Pixabay

U okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene„, u ponedeljak, 4. juna, od 11 i 30 do 13 i 20, u hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu, biće organizovan događaj „Izazov otvorenih podataka – dodela nagrada za kreativnost“.

Zahvaljujući Ministarstvu zaštite životne sredine i Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) prvi put u Srbiji pokrenut je Izazov otvorenih podataka, javni poziv svim zainteresovanim gradovima i opštinama da osmisle inovativne ideje za dostupnost i unapređenje upravljanja podacima od značaja za borbu protiv klimatskih promena.

Pobednička inovativna rešenja naći će svoju primenu u osam gradova i opština, ali i širom Srbije zbog velike mogućnosti njihove široke primene u različitim oblastima, a pre svega uoblasti proizvodnje i potrošnje električne energije i povećanja energetske efikasnosti.

“Lokalni razvoj otporan na klimatske promene” je petogodišnji projekat koji ima za cilj da se, kroz partnerstvo javnog, privatnog i civilnog sektora, smanje emisije gasova sa efektom staklene bašte i lokalne zajednice u Srbiji učine otpornijima na promene klime. Projekat sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF). Partneri na Projektu su Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Vlada Kraljevine Švedske, Vlada Švajcarske i nacionalni partneri poput Fonda za inovacionu delatnost i Stalne konferencije gradova i opština.