Dunavska energetska inicijativa – novi pristup regionalnoj saradnji u oblasti energetike

Događaji

privredna komora srbije

Privredna komora Srbije 9. decembra 2014. godine organizuje panel forum „Dunavska energetska inicijativa – novi pristup regionalnoj saradnji u oblasti energetike“. Cilj ovog foruma je definisanje zajedničkog pristupa regionalnoj energetskoj politici, postizanje konsenzusa između vlada, institucija i javnosti i panregionalnog povezivanja zemalja zainteresovanih za unapređenje tržišta energenata, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

U okviru foruma biće organizovan panel „Energetika u Dunavskom regionu – nacionalna i međunarodna saradnja u oblasti politike“ na kome će biti predstavljene izmene u evropskoj energetskoj politici i monitoring gasa, kao i izvori energije za Dunavski region: argumenti za gas. Takođe će biti predstavljen i razvoj infrastrukture u Dunavskom regionu, a neki od govornika biće i predstavnici „Srbijagasa“, Bugarskog energetskog holdinga i OMV-a.

O Dunavskoj energetskoj inicijativi govoriće predstavnici Privredne komore Srbije, Privredne komore Mađarske i Privredne komore Bugarske, dok je moderator foruma urednik časopisa „Pipeline“ gospodin Džulijan Voker.

Očekuje se i prisustvo predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva nacionalnog razvoja iz Mađarske, Ministarstva energetike Bugarske, lokalnih samouprava.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs