45. kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju

Događaji

kgh-kongres.org

Od 3. do 5. decembra 2014. godine u Beogradu u Sava centru održaće se 45. kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju (KGH).

Neke od osnovnih tema kongresa biće primena obnovljivih izvora energije u zgradama, povratno korišćenje toplotne energije, daljinsko grejanje i hlađenje, energetska efikasnost zgrada, toplotne pumpe, zgrade koje emituju nula odsto ugljen dioksida, novi materijali u građevinarstvu.

Drugog dana kongresa biće organizovan studentski dan posvećen studentima redovnih i postdiplomskih studija koji su se opredelili za KGH. Studentski radovi će biti posvećeni obnovljivim izvorima energije, sistemima KGH u zgradama, arhitekturi i sistemu toplotne energije. Najbolji radovi biće nagrađeni i objavljeni u časopisu KGH.

U okviru kongresa biće organizovana i izložba koja će biti posvećena softverskim i informacionim tehnologijama, kao i zelenim programima i mrežama.

Ovo je najveći kongres o klimatizaciji, grejanju i hlađenju koji se održava već 45 godina bez prekida u ovom delu Evrope. Generalni pokrovitelj kongresa je kompanija „Energy net“, dok je generalni pokrovitelj izložbe preduzeće „FLUX PRO“.

Kongres organizuje Društvo za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, a sledeći kongres o KGH biće održan od 2. do 4. decembra 2015. godine u Beogradu.

Sandra Jovićević

foto: kgh-kongres.org