Zrenjanin dobio nagradu za unapređenje energetskog sektora

abees_03m

Na 4. Biznis konferenciji o energetskoj efikasnosti BEES 2016 gradonačelnik Zrenjanina gospodin Čedomir Janjić primio je nagradu BEES Award 2016, za izuzetan doprinos grada Zrenjanina unapređenju energetskog sektora i unapređenju energetske efikasnosti, upotrebi obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Nagradu je, uz Grad Zrenjanin, zaslužilo još 12 kompanija i lokalnih samouprava u Srbiji.

Kako su saopštili stručni ocenjivači, grad Zrenjanin je u dužem vremenskom periodu iskazao izuzetnu društvenu odgovornost i jasno opredeljenje ka racionalnom korišćenju i smanjenju potrošnje energije, unapređenju energetske efikasnosti, unapređenju kvaliteta komunalnih usluga i transporta i zaštiti životne sredine.

Gospodin Janjić je izjavio da je zadovoljan jer su i institucije van Zrenjanina prepoznale ovaj grad kao dobro mesto za investiranje, kao i lokalnu samoupravu koja vodi računa i u delu komunalnih usluga, u delu energetike i svega onoga što je u prethodnom periodu urađeno na tom planu. On je podsetio da bolnica u Zrenjaninu ima jedan od najvećih instaliranih sistema solarnih panela u Srbiji, da su paneli postavljeni i na hali sportova „Medison“, kao i da je u školi „Jovan Cvijić“ instaliran sistem toplotnih pumpi.

U radnom delu konferencije grad Zrenjanin predstavio je svoje potencijale i presek realizovanih aktivnosti od 2010. godine, kada se u Gradskoj upravi sistematizovano pristupilo poslovima energetske efikasnosti. Prezentaciju na temu „Racionalno upravljanje energijom i održiva energetska budućnost“ održao je stručni saradnik za poslove energetske efikasnosti u Gradskoj upravi gospodin Dušan Mihajlov.

izvor: zrenjanin.rs

Sandra Jovićević