Zlatibor predstavljen na turističkom sajmu u Moskvi

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Pixabay

Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina, predstavile su turističku ponudu Zlatibora na sajmu turizma u Moskvi (MITT).

Učešće na MITT 2019. koji je počeo 12. marta i traje do 14. marta, iskorišćeno je da se rusko tržište upozna sa atrakcijama, aktivnostima i ponudama koje Zlatibor ima, ali i sa ponudama ekskurzija, tipova smeštaja i svih drugih pogodnosti.

Prva dva dana bila su rezervisana samo sa poslovne posetioce i najveće interesovanje bilo je upravo  za ponudu Zlatibora, u domenu sportskog, verskog i kulturnog turizma, navodi se na sajtu opštine Čajetine.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović i njegov zamenik Arsen Đurić, bili su radnoj poseti sajmu, koju su iskoristili za brojne sastanke. Kako se navodi na opštinskom sajtu, predstavnici su se sreli sa Igorom Tsurankovicm, upravnikom turističke agencije iz Minska, i tom prilikom dogovorili promociju turističkih potencijala Zlatibora na aprilskom sajmu turizma u Minsku. Ali i mogućnosti investicija za predstavnike turističke asocijacije Belorusije, na opštini Čajetine. Ponudu na ruskom sajmu upotpunila je i ponuda srpskih specijaliteta kompanije „Zlatiborac“.