Zeleni kamp u Obrenovcu

zeleni kamp eko.minpolj.gov.rs

U okviru Međunarodnog dana zaštite životne sredine koji je obeležen 5. juna 2015. godine u Sportsko-kulturnom centru u Obrenovcu svečano je otvoren „Zeleni kamp“.

U okviru kampa koji je trajao od 4. do 6. juna 2015. godine učestvovalo je oko 100 volontera koji su radili na ozelenjavanju površina u 3 vrtića i 12 privatnih kuća, ali i na čišćenju odvodnog kanala u naselju Braća Jugović u Obrenovcu.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković ovom prilikom je istakla da će se uskoro pristupiti izmeštanju opsnog otpada iz „Prve iskre“ Barič za šta je izdvojeno 120 miliona dinara. Ona je podsetila i da je krajem maja 2015. godine raspisan konkurs za sufinansiranje projekata organizacije civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine koji je vredan 20 miliona dinara.

Manifestaciji su prisustvovali i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji gospodin Majkl Devenport, ministar omladine i sporta gospodin Vanja Udovičić i gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs