Zeleni Evrope se upoznaju sa gorućim ekološkim problemima Crne Gore

Vesti | Region

Delegacija Zelenih Evrope (European Greens) boraviće tokom ove sedmice u radnoj poseti Crnoj Gori, a na poziv Građanskog pokreta URA, saopštili su iz te partije.

Foto: Foto: Facebook (European Greens)

„Tokom petodnevne posete Crnoj Gori Zeleni će se upoznati sa gorućim ekološkim problemima Crne Gore ali upoznati i naše najlepše predele i bisere prirode kako na jugu, tako i na severu zemlje.

Biće u prilici da vide Solanu, kanjon Tare, Nacionalni park Durmitor i Crno jezero, Nacionalni park Biogradska gora i istoimeno jezero, obronke Nacionalnog parka Lovćen i još mnogo lokacija. Zeleni će tako imati priliku da se upoznaju sa ekološkim problemima Crne Gore, narušavanjima eko sistema, problemima malih hidroelektrana “, poručuju iz Građanskog pokreta URA.

Oni su kazali da će se Zeleni sastati i sa nevladinim organizacijama i građanskim aktivistima koji se bave zaštitom životne sredine a koji će im govoriti o svom delovanju u Crnoj Gori i naporima koji ulažu kako bi se rad na Poglavlju 27 intenzivirao i kako bi Crna Gora u dogledno vreme mogla da ispuni sve preporuke EU u tom delu.

Milisav Pajević