Zelene ideje

Vesti | Srbija

logo_bcifU Kulturnom centru Grad, Braće Krsmanovića 4, u Beogradu 7. aprila 2016. godine, od 11 do 13 časova predstaviće se projekat Zelene ideje. Četvrtu godinu zaredom Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler (RBF) i Erste Bankom organizuju Nacionalni forum za zelene ideje. Pridružite se predstavljanju novog kruga konkursa i saznajte više o projektima koje su realizovali prošlogodišnji pobednici,

U ime Trag fondacije prisutnima će se obratiti izvršna direktorka Biljana Dakić Đorđević, kao i Vladimir Todorović iz Erste Banke koji će predstaviti ideju i koncept programa. Dejan Mitić u ime Udruženja za lokalni razvoj Kamenica iz Niša, predstaviće međunarodni ekološki kamp za mlade „Treehouse camp” pokrenut revitalizovanjem objekata u okviru izletišta Kamenički vis u blizini Niša. Kamp je pokrenut zahvaljujući trećoj nagradi na prošlogodišnjem Nacionalnom i prvoj nagradi osvojenoj na regionalnom forumu „Filantropija za zelene ideje”.

Tri ideje koje budu ocenjene kao najznačajnije od strane Selekcionog odbora biće nagrađene sa po 5.000 dolara. Pored nagrade na Nacionalnom forumu, tri nagrađene ideje učestvovaće u julu 2016. godine na regionalnom forumu Fonda braće Rokfeler (RBF) u Srbiji, uz mogućnost da se takmiče za dodatnu nagradu od 10.000 dolara.

Konkurs je otvoren od 7. aprila do 2. maja 2016. godine.

Više informacija pogledajte ovde: http://www.tragfondacija.org

V.V.