Zdrav stil, moj stil: Radionica zdravih stilova života u vrbaškoj Gimnaziji

Vesti | Srbija

Foto: Ekološki pokret Vrbas

Višegodišnja uspešna saradnja rukovodstva gimnazije „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu sa Ekološkim pokretom Vrbasa nastavljena je 12. aprila 2018. godine izvođenjem kombinovane radionice na temu zdrave ishrane adolescenata i potrebi bavljenja fizičkom aktivnosti za učenike drugog i trećeg razreda. Radionica je izvedena u partnerstvu za sportskim udruženjem Euridika iz Vrbasa i podrškom predmetnih nasavnika ove škole, Anom Perišić i Suzanom Mitrović.

U prvom delu radionice deca su podstaknuta na razmišljanje o zdravoj i izbalansiranoj ishrani, posledicama štetnih navika i spoljnim uticajima na isranu, a potom i sponu fizičke aktivnosti sa ishranom u postizanju dobrog zdravlja i mentalne stabilnosti.

U nastavku druženja, cirkulaciju su im pokrenule fitnes vežbe Olivere Đurđevac, fitnes instruktora, uz korekcije i objašnjenja važnosti i potencijala fitnes vežbanja, koje je postalo stil života za desetine miliona ljidi širom planete.

Radionicu smo iskoristili da ovu posebnu grupu đaka animiramo za volontiranje u Ekološkom pokretu Vrbasa kako bi ih dodatno motivisali i spremili za odgovoran odnos prema svom životnom okruženju.

Sprovođenje radionice omogućeno je realizacijom Projekta „Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu“, koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect, koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Izvor: Ekološki pokret Vrbas