Završeni konkursi za projekte EE i štedljive rasvete u AP Vojvodini

Srbija

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine objavio je rezultate konkursa za povećanje energetske efikasnosti i štedljivu rasvetu.

Bespovratna podsticajna sredstva za povećanje energetske efikasnosti dobilo je 19 ustanova sa teritorije AP Vojvodine. Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada dobio je najveći iznos, 18,3 miliona dinara, dok je za predškolasku ustanovu „Pčelica“ iz Apatina opredeljena najmanja suma koja iznosi oko 665 hiljada dinara. Spisak ustanova možete pogledati ovde.

Za projekte štedljive rasvete bespovratna podsticajna sredstva dobilo je 16 ustanova. Najveći iznos opredeljenih sredstava dodeljen je Filozofskom fakultetu u Novom Sadu (8,5 miliona dinara), dok je Osnovna škola „20. oktobar“ iz Vrbasa dobila najmanju sumu (oko 650 hiljada dinara). Kompletan spisak ustanova možete pogledati ovde.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je konkurse za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za projekte energetske efikasnosti i štedljive rasvete 10. juna 2015. godine. Konkurs je trajao do 30. juna 2015. godine, a njegova ukupna vrednost iznosi preko 142 miliona dinara.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs