Završena V faza kolektora Kula-Vrbas

Srbija | Upravljanje otpadom

nasemesto.rs kolektor kula vrbas

Opština Vrbas saopštila je da je završena izgradnja V faze kolektora Kula-Vrbas u skladu sa predviđenim planovima i rokovima.

U nedelju 7. juna 2015. godine organizovana je primopredaja izgrađenih infrastrukturnih objekata između izvođača radova kompanije „Graditelj NS“ i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Ovom prilikom je predstavnik Jedinice za primenu projekta izgradnje CPPOV opština Kula i Vrbas gospodin Milenko Radovanov izjavio da je u V fazi izgrađeno oko 2600 metara kanalizacionog kolektora. On je dodao da se tako omogućava sakupljanje i transport otpadnih voda iz Kule prema kolektoru u Vrbasu gde će se zatim prerađivati.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije obezbedilo je oko 106 miliona dinara za realizaciju V faze kolektora Kula-Vrbas, a magistralni kolektor između Kule i Vrbasa završen je krajem prošle godine. Ovo postrojenje bi trebalo da prikuplja sve sanitarne i industrijske vode kao i otpadne vode iz domaćinstava koji su priključeni na mrežu kanalizacije, a zatim da ih prerađene ispušta u Veliki bački kanal. Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona evra, a finansira ga Evropska unija.

Sandra Jovićević

foto: nasemesto.rs