Završena proba nove opreme za zaštitu od poplava u Paraćinu

Foto: Pixabay

Posle tehničke probe montažne opreme za odbranu od poplava na mostu u centru grada, kao i u delu reke do Hotela „Petrus“, paneli su sa mosta uklonjeni u ponedeljak, 2. decembra, i saobraćaj kroz centar grada funkcioniše uobičajeno.

Tehničku probu je izveo nemački proizvođač mobilne opreme za zaštitu od poplava, kako bi na terenu stekao uvid u to da li oprema ispunjava zahteve praktičnosti i funkcionalnosti.

U toku je sledeća faza tehničke probe, koju nadgledaju predstavnici JP „Srbijavode“, a to je razmontiravanje i pravilno pakovanje i čuvanje opreme.

Iz državnog Štaba za vanredne situacije, najavljena je vežba postavljanja mobilne opreme u narednom periodu, a ovakve vežbe će se obavljati jednom godišnje, da bi i oprema i oni koji njome rukuju bili spremni za delovanje u slučaju opasnosti od poplave.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.