Završena druga faza sanacije postrojenja za preradu vode u Leskovcu

Srbija

gradleskovac.org gradiste

Gradonačelnik Leskovca gospodin Goran Cvetanović, direktor JKP „Grdelica gospodin Zoran Jović i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Leskovca gospodin Milenko Milenković obišli su postrojenje za preradu vode u Gradištu.

Ovom prilikom je rečeno da je nedavno završena druga faza radova na sanaciji postrojenja za preradu vode u Gradištu tako da stanovnici Grdelice i okolnih mesta neće imati problema sa snabdevanjem. Istaknuto je da se potreba za dogradnjom pomenutog postrojenja javila zbog promena u slivnom području uzvodno od zahvata, ali i zbog višegodišnje eksploatacije postrojenja koje je u funkciji od 1976. godine.

U saopštenju Leskovca navedeno je da je projektnu dokumentaciju za sanaciju postojećeg taložnika i filterske stanice izradila Direkcija za urbanizam i izgradnju grada Leskovca, a vrednost radova u prvoj fazi iznosila je 2,5 miliona dinara. Prva faza sanacije započeta je 2014. godine, a izvođač radova bila je kompanija „Crna Trava“, a sa drugom fazom započelo se 2015. godine. Vrednost radova u drugoj fazi iznosila je 11,6 miliona dinara, a izvođač radova bila je kompanija „Hidrokontrol“ iz Niša.

Završetkom druge faze sanacije postrojenja za preradu vode u Gradištu obezbeđeno je nesmetano vodosnabdevanje za 15 hiljada stanovnika, navodi se u saopštenju grada Leskovca.

Sandra Jovićević

foto: gradleskovac.org