Na tehničkom pregledu svaki treći automobil neispravan

Vesti | Mobilnost

Photo: Pixabay

Procenat neispravnih automobila ove godine, kao i u prošle, ispod je trećine tehnički pregledanih vozila, pokazali su rezultati tradicionalne akcije „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo„, koju organizuje Auto- moto savez Srbije (AMSS).

Pred početak letnje sezone, od 11. do 16. juna, priliku da provere tehničku ispravnost automobila, na više od 70 linija tehničkih pregleda širom Srbije, iskoristilo je oko 5.000 vozača, piše u saopštenju AMSS, u kom se precizira da su rezultati pokazali da svega 28 odsto ima neku neispravnost.

Od neispravnih vozila čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.

Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu, dodaje se u saopštenju.

Tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnostiIspravno vozilo – bezbedno voziloAMSS organizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila, dva puta godišnje.

Milisav Pajević