Završen remont rafinerije u Pančevu

Svet

rafinerija pancevo

Naftna industrija Srbije saopštila je da je završila remont pančevačke rafinerije koji će ovom pogonu omogućiti veću produkciju derivata, efikasnost proizvodnih procesa i pouzdaniji rad rafinerijskih postrojenja.

Remont rafinerije u Pančevu započet je 1. septembra 2014. godine, a obuhvatio je rekonstrukcije trafo stanica, kotlova u energani, kontrole sigurnosnih ventila, čišćenje razmenjivača toplote, kontrole ispravnosti mernih instrumenata i sigurnosnih ventila, kao i treću fazu modernizacije autopunilišta. Remontom je povećana proizvodnja dizela, mlaznog goriva i benzina. Realizovano je više od 70 projekata, i to 33 projekta investicionog održavanja i oko 40 projekata novih investicija.

Rukovodilac ovog projekta u Rafineriji nafte Pančevo gospodin Siniša Stokuća izjavio je da je zadatak kompanije poboljšanje strukture rafinerijskih proizvoda i unapređenje efikasnosti proizvodnih procesa. On je dodao da su tokom remonta ispoštovani svi propisi zaštite životne sredine, industrijske bezbednosti i bezbednosti zdravlja na radu.

Sandra Jovićević