Završen osmi eko kamp „Sačuvajmo Dunav“

Srbija | Održivi razvoj

sacuvajmo-dunav-kamp-2015-jpg_660x330

Od 13. do 22. jula 2015. godine održan je osmi ekološki kamp „Sačuvajmo Dunav“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republičke direkcije za vodu i kompanije „Coca-Cola Sistems“.

Vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za vodu gospođa Nataša Milić izjavila je za „Danas“ da je vema bitno da učesnici kampa shvate kako je saradnja više sektora neophodna u cilju održivog korišćenja reke Dunav.

Direktor WWF programa za Srbiju gospođa Duška Dimović istakla je da su ovakvi projekti veoma značajni zbog toga što edukuju mlade ljude o značaju i upravljanju vodama.

U okviru ekološkog kampa učestvovao je 21 student sa 17 fakulteta. Organizovana su predavanja stručnjaka i predstavnika civilnog i vladinog sektora, kao i različite radionice. Osim toga, studenti su se takmičili i u izradi studije slučaja. Kamp je organizovan u okviru proslave Međunarodnog dana Dunava, na Velikom ratnom ostrvu.

Inicijator obeležavanja Dana Dunava je Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav – ICPDR. Međunarodni dan Dunava prvi put je širom Evrope obeležen 29. juna 2004. godine, dok je odluka o održavanju ove manifestacije doneta decembra 2003. u Beču na VI sastanku ICPDR-a.

Energetski portal

foto:rtv