Završen Eko kamp „Trenutak prirode“

 

Foto: Opština Srbobran

Foto: Opština Srbobran

U Srbobranu je završen Eko kamp „Trenutak prirode“ koji je tradicionalno 13. put organizovalo Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima „Biser“.

Ovogodišnji Eko kamp bio je veoma dobro posećen, zajednička je ocena organizatora, polaznika i svih gostiju koji su se svakodnevno družili u zelenilu Vašarišta.

– Imali smo idealne vremenske uslove, sve planirane edukativne i kreativne radionice su sprovedene, organizovali smo izložbe fotografija i slika, razne vrste takmičenja, tako da su naša deca mogla da pokažu sve svoje talente i veštine, što obezbeđuje uspešnost kampa. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji, Savezu udruženja za pomoć MNRO i opštini Srbobran, kao i svim sponzorima, rekla je Marijana Galonja, aktivistkinja Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima „Biser“.

Inače, poslednjeg dana ovogodišnjeg Eko kampa „Trenutak prirode“, sa štićenicima Društva za pomoć MNRO „Biser“ družili su se aktivisti Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“.

Ovo prijateljstvo ima dugu tradiciju pa je i ovoga puta iskorišćena prilika da stručna lica „Plavog kruga“ izvrše brze, osnovne preglede nekih zdravstvenih parametara učesnika kampa i ukažu im na zdrave stilove života. Za dva sata, uporedo sa redovnim aktivnostima, pregledano je 70 mladih.

Milisav Pajević