Zamenjeni prozori u školi

459882Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović juče je sa direktorom trebinjske škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Darkom Jegdićem obišao završne radove na objektu ove obrazovne ustanove, koji obuhvataju zamenu svih 111 prozora, što je ukupno koštalo 100.000 KM.

Sredstva od 50.000 KM koja su bila potrebna kao učešće škole u projektu „Energetska efikasnost“ obezbedio je kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Kao roditelj čija deca pohađaju ovu školu, ali i kao njen bivši učenik, osećao sam potrebu da treba da pomognem da bi naši učenici i nastavnici imali neophodne uslove za rad i boravak u ovoj ustanovi, ali i da se postigne velika ušteda u potrošnji energije“, rekao je Petrović.

On je istakao da će lokalna zajednica pomoći i radove toplotne fasade na školi, napominjući da će obezbediti učešće koje predviđa Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

„Obično to bude 20 odsto i mi ćemo to obezbediti u budžetu grada kao materijalne troškove za školu. Spremni smo to da uradimo odmah u sedećoj godini kako bi već u narednoj sezoni grejanja ova škola imala znatnije uštede“, rekao je Petrović, dodavši da će se, ukoliko bude potrebno još sredstava, ona pronaći.

Govoreći o planovima za naredni period i potrebama škole, Jegdić je istakao da je prioritetno da se već naredne godine počne raditi toplotna fasada na zgradi.

„Već imamo ponudu od međunarodne organizacije UNDP-a, s tim što škola mora učestvovati sa određenim sredstvima“, rekao je direktor škole Darko Jegdić i zahvalio lokalnoj zajednici koja je obećala sredstva.

Izvor: srna.rs

Vesna Vukajlović