Za vikend podela PVC kanti u palilulskom naselju Braća Marić

JKP „Gradska čistoća” će tokom vikenda 13. i 14. aprila početi s podelom PVC kanti za nešto više od 200 domaćinstava palilulskog naselja Braća Marić. Sugrađanima će na upotrebu biti predato više od 400 kanti za potrebe odlaganja klasičnog komunalnog, ali i kante za odlaganje reciklabilnog otpada.

Foto: pixabay

Svako domaćinstvo dobija po dve PVC kante – plavu namenjenu odlaganju reciklabilnog otpada i zelenu za klasično kućno smeće.

Kante su zapremine 240 litara, a akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća i da se reši problem u uskim ulicama gde nije moguće postaviti kontejnere.

Sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu uslugu.

Kante su namenjene samo za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega se apeluje na njihove nove vlasnike da kante ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela i žara, jer to dovodi do trajnog oštećenja kante koju će morati da zamene o sopstvenom trošku.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od osam do 14 časova tokom ovog vikenda, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze na privatan posed.

Iz tog preduzeća obaveštavaju sugrađane da svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti Pogonu Palilula kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Milisav Pajević