Za rekonstrukciju vrtića u Leskovcu uloženo 6 miliona dinara

Energetska efikasnost

Foto: Grad Leskovac

Radovi na rekonstrukciji vrtića „Bambi“, koji uključuju sanaciju krova i zamenu stolarije i fasade, zvanično su gotovi, pa su se deca i vaspitači u ponedeljak, 3. februara, zvanično vratili u prostorije ovog vrtića.

Tim povodom je održana pres-konferencija na kojoj su govorili gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i direktorka Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ Jasmina Anđelković Đorđević.

Gradonačelnik se obratio prisutnima i kazao: „Svi projekti i sve odluke koje sa svojim timom donosim i nastojim da na vreme sprovedem u delo su usmereni ka poboljšanju standarda života, kako bismo roditeljima olakšali i ulepšali najodgovorniji i najlepši posao na svetu – podizanje i vaspitanje dece. S tom namerom smo započeli rekonstrukciju ove zgrade, preko Ministarstva bez portfelja, zaduženog za populacionu politiku i demografiju obezbedili novac (oko 6 miliona dinara), ispoštovali sve zakonske propise, avansno uplatili celu sumu odgovornom izvođaču radova i ono što je najvažnije je krajnji rezultat.“

Foto-ilustracija: Pixabay

On se ovom prilikom izvinio roditeljima, deci i zaposlenima zbog nepredviđenih okolnosti i kašnjenja u izvođenju radova i podsetio da vrtić „Bambi“ koristi jedno od najlepših igrališta u gradu koje se nalazi u neposrednoj blizini. Reč je o donaciji nemačke kompanije „Falke“ vrednoj 26.500 evra, koja je pre tri godine data na korišćenje najmlađim građanima Leskovca.

Direktorka predškolske ustanove je izrazila svoje zadovoljstvo što je ovaj objekat dobio novo lice, što boravak u vrtiću više neće biti ometen prokišnjavanjem krova, što su prostorije prijatnije, udobnije i toplije. Ona se zahvalila gradonačelniku i Ministarstvu bez portfelja što su omogućili da se vrtić „Bambi“ rekonstruiše i dovede u što bezbednije i kvalitetnije stanje.

Izvor: Grad Leskovac