Za rekonstrukciju vodovoda 55 miliona dinara

Srbija

imagesRadio televizija Vojvodine danas prenosi da je lokalna samouprava u Kikindi za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u 2016. godini utrošila oko 55 miliona dinara. Najviše sredstava izdvojeno je za kapitalne projekte poput povezivanja dva obližnja sela magistralnim vodovodom i za izgradnju kanalizacionih sistema u nekoliko ulica u gradu.

Jedan od poslednjih radova za ovu godinu na postavljanju vodovodne mreže u Kikindi priveden je kraju u širem centru grada, odnosno u delu ulice Laze Kostića. Dotrajale azbest betonske cevi zamenjene su na trasi dugoj 630 metara.

Rekonstrukcija vodovoda u tom delu Kikinde bila je neophodna imajući u vidu da stare cevi nisu obezbeđivale potrošačima maksimalan pritisak i protok vode.
“Sada će biti sasvim dobar protok, a samim tim i pritisak za nesmetano vodosnabdevanje jer stavljamo cevi od polietilena veoma visoke gustine“, rekao je Milan Makivić iz JP Kikinda.

Za kompletnu rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije lokalna samouprava je za ovu godinu utrošila oko 55 miliona dinara, nešto više od planiranog. Najviše sredstava izdvojeno je za kapitalne projekte poput magistralnog vodovoda koji povezuje dva sela i postavljanje novih cevi u Nemanjinoj ulici, što je bio preduslov za početak izgradnje prodajnog objekta Lidl.

Izvor: rtv.rs