Za projekte štedljive rasvete u Vojvodini 53,8 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj gospodin Nenad Grbić uručio je danas ugovore u vrednosti od 53,8 miliona dinara namenjenih za realizaciju projekata štedljive rasvete u lokalnim samoupravama i javnim ustanovama u Vojvodini.

Bespovratna sredstva za tu namenu dobile su opštine Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i 14 javnih ustanova, među kojima su domovi zdravlja, gerontološki centri, domovi učenika, osnovne škole, sportski centri.

Prema rečima gospodina Grbića mera energetske efikasnosti, koju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je, pre svega, zbog toga što se rasterećuju budžeti lokalnih samouprava i javnih ustanova, pa sredstva za tu namenu mogu usmeriti za realizaciju drugih aktivnosti. Kako je naveo, energetska efikasnost je danas u svetu u sferi velikog interesa, i svaki dinar koji se uloži za tu namenu, trebalo bi da bude vraćen. On je dodao i da će sa realizacijom danas uručenih ugovora na godišnjem nivou biti ostvarena ušteda od 1,1 miliona kWh godišnje.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević