Za potrebe održavanja borskih sela – dva kamiona smećara

Foto: Grad Bor

Iz projekta IPA fonda prekogranične saradnje sa Bugarskom, javno komunalnom preduzeću “3. oktobar” pristigla su dva nova kamiona smećara koji će biti namenjeni za potrebe borskih sela. Ukupna vrednost ovog projekta iz IPA fonda prekogranične saradnje Bugarska – Srbija je 178.000 evra. Osim nabavke kamiona za smeće, sastavni deo ovog projekta je i omapiranje svih divljih deponija na teritoriji grada, analiza postojećeg stanja i edukacija.

“Analize su pokazale da u gradu Boru imamo veliki broj divljih deponija koje ćemo u narednom periodu, kroz rad komunalnog preduzeća „3. oktobar“, da uklonimo. Ovo komunalno preduzeće je spremno i ima sve kapacitete da u svakom trenutku odreaguje na poziv naših građana kada su u pitanju divlje deponije, jer mi svakako moramo da radimo na podizanju svesti naših sugrađana kada govorimo o divljim deponijama na teritoriji grada“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

IPA projekat Bugarska – Srbija se polako privodi kraju, a kako ističe prvi čovek Bora, ovaj grad je iz njega izašao bogatiji za jedno novo iskustvo.

„To je iskustvo kako se ponašati sa divljim deponijama, na koji način podići nivo odgovornosti i svesti naših sugrađana, a i ova vozila su jedan od sastavnih delova projekta koja će sigurno pomoći u radu JKP „3. oktobar“ i njihovom funkcionisanju“, dodao je Milikić.

Izvor: Grad Bor