Za 29 evra obucite najodrživije farmerke na svetu koje je moguće reciklirati bezbroj puta

Vesti | Svet | Održivi razvoj

Sertifikat neprofitne organizacije Cradle to Cradle ocenjuje odeću prema sledećim kriterijumima: kvalitet materijala, mogućnost ponovne upotrebe modnog komada, korišćenje obnovljivih izvora energije, poštovanje principa društvene pravičnosti i upravljanje vodom u toku proizvodnog procesa.

Foto: C&A

Prvi proizvođač odeće koji u okviru svoje modne linije nudi farmerke ocenjene zlatom u ovoj kategoriji – jeste C&A. One su izrađene od potpuno održivih materijala i u skladu sa svim ostalim načelima održive mode prema Cradle to Cradle sertifikatu.

Svoje napore ka ispunjavanju „zelenih“ zahteva Cradle to Cradle, C&A je usmerio upravo na farmerke kao na složen i neizostavan komad garderobe u svačijem ormaru. S obzirom na to da je za njihovo šivenje potrebno mnogo različitih komponenti, snabdevači i fabrike, koji će biti saborci C&A, su pažljivo odabirani, a materijali testirani. Neki elementi, poput postave i konca, morali su da budu iznova razvijeni.

U cilju promocije proizvodnje održive odeće, izbacivanje farmerki na tržište pratiće i izbacivanje prvog svetskog vodiča za razvoj teksasa prema Cradle to Cradle osnovama. On će zainteresovane uputiti u nastanak farmerki uz uvažavanje kružne ekonomije.

„Izuzetno smo zadovoljni postignutim rezultatima. Svi delovi su uspešno unapređeni kako bi se osiguralo da su korišćeni jedino netoksični materijali. Tokom proizvodnog procesa, upotrebljavali smo samo čistu energiju i poštovali visoke društvene standard što je utrlo put proizvodu kreiranom za svoje vaskrsenje“, izjavio je Džefri Hog, zadužen za održivost u poslovanju ovog modnog brenda.

Namera C&A je da održiva garderoba bude opšteprihvaćena. Iz tog razloga, cena farmerki za muškarce i žene je 29 evra.

Jelena Kozbašić