WWF akademija za prirodu

Vesti | Srbija

wwwPočinju prijave za  „WWF akademiju za prirodu” koju organizuje Svetski fond za prirodu u Srbiji. Akademija  bi trebalo da se odvija u istraživačkoj stanici Petnica od 18. do 22. oktobra 2016. godine. „WWF akademija za prirodu” osmišljena je sa ciljem da uključi nastavnike i učenike osnovnih i srednjih škola u aktivnu i kreativnu zaštitu prirode. Učesnici akademije postaju ambasadori zaštićenih područja i dobijaju važnu ulogu u radu sa upravljačem zaštićenog područja, sa kojim zajedno rade na promociji svih prirodnih i kulturnih vrednosti.

Tokom pohađanja akademije, organiyatori najavljuju da če nastavnici i učenici naučiti kako da osmisle i sprovedu zanimljive školske projekte na temu zaštite prirode. Nova znanja, veštine i interaktivan način rada pomoćiće da zajedno svi zajedno smisle ideju, razviju plan aktivnosti i formiraju tim, podstičući kreativnosti i inovativnost. Učesnici postaju ambasadori zaštićenog područja čije prirodne i kulturne vrednosti promovišu u saradnji sa upravljačem zaštićenog područja. Svaka škola koja bude odabrana da učestvuje u akademiji dobiće simboličnu novčanu podršku za realizaciju projekta.

„WWF akademija za prirodu” uključuje zaštićena područja u svoj program, i to nacionalni park Tara, nacionalni park Fruška gora, nacionalni park Đerdap, specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje i predeo izuzetnih odlika Avala.

Program akademije obuhvatiće teme poput: Zaštićena područja – njihov značaj za ljude i prirodu; ekološki otisak – životni stil i uticaj ljudi na prirodu i aktivno učešće građana u očuvanju prirode – budite aktivni i motivišite druge.

Više informacija na: www.wwf.rs

Vesna Vukajlović