Vrbas dobio nove kante za smeće

Srbija | Upravljanje otpadom

Foto: vrbas.net

Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ postavilo je 30 novih korpi za otpatke u centru Vrbasa. Za ove namene izdvojeno je blizu 250.000 dinara iz budžeta preduzeća. Kante su raspoređene duž glavnog šetališta u Ulici Maršala Tita, od Ive Lole Ribara do Gustava Krkleca, kao i u Ulici Palih boraca, od Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ do Doma zdravlja „Veljko Vlahović“.

Nove kante su modernijeg i privlačnijeg izgleda i postavljene s ciljem da skrenu pažnju svim prolaznicima da bacaju smeće u njih. Pored toga što brinemo o čistoći i poboljšanju kvaliteta života, vodimo računa i o vizuelnom identitetu grada, jer su kante na glavnom šetalištu uniformisane, što pojačava opšti utisak, kazao je izvršni direktor JKP-a Igor Škundrić.

Iz JKP „Komunalca“ stiže i apel da se nova oprema čuva. Apelujem na sve građane, a posebno na mlađe generacije da ne uništavaju kante, jer smo u proteklom periodu, nažalost, imali priliku da vidimo da su korpe bile razbijene, izvađene, pa čak i zapaljene. Nekome je to zanimacija i, možda, u tom momentu interesantno, ali time ne rade ništa dobro, samo otežavaju posao zaposlenima u našem preduzeću i ugrožavaju životni prostor, poručio je Škundrić.

Korpe koje su do postavke novih bile u centru grada, sačuvane su i biće remontovane kako bi se u potpunosti rešio problem nedostajućih posuda i onih koje su dotrajale. Plan je da se 30 remontovanih kanti postavi u Ulici Maršala Tita, od Ive Lole Ribara do pijace subotom, kao i od Gustava Krkleca do Bačke ulice.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević