Vranje finansira projekte zaštite životne sredine

Zoran Antic rts.rs

U ponedeljak 17. novembra 2014. godine gradonačelnik Vranja gospodin Zoran Antić potpisao je ugovore o finansiranju i sufinansiranju 15 projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Gradski većnik opštine Vranje gospodin Nemanja Nuhijević izjavio je da je na konkursu bilo prijavljeno 27 projekata, a najveća dodeljena suma za projekat iznosi 100 hiljada dinara. Prema njegovim rečima, sredstva su odobrena samo za dve organizacije.

Predsednik opštine Vranje gospodin Zoran Antić istakao je da će opština Vranje sledeće godine izdvojiti više sredstava za realizaciju projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, kao i da će konkursi biti raspisani početkom 2015. godine.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine opština Vranje raspisala je u septembru ove godine. Za realizaciju ovih projekata opredeljeno je milion dinara, a definisano je i da maksimalni iznos odobrenih sredstava po projektu ne može biti više od 150 hiljada dinara. Rok za realizaciju projekata je 25. decembar 2014. godine, a izveštaji o realizaciji projekata moraju biti dostavljeni najkasnije do 15. januara 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: rts.rs