Voždovac, Zemun i Čukarica povremeno bez vode

Vesti | Srbija

Planirani radovi na vodovodnoj mreži u opštinama Voždovac i Zemun, kao i redovno ispipranje vodovodne mreže na Čukarici, dovešće do prekida u vodosnabdevanju pojedinih delova ovih opština danas, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”. 

Foto-ilustracija: Pixabay

U opštini Voždovac danas od osam do 22 sata bez vode će ostati potrošači u naseljima Ripanj i Mala Ivanča u ulicama Put za Trešnju, Put za Bošnjake, Put za Stublove, Put za Bubanju, Kragujevački put, od Puta za Pavićevac do Puta za Trešnju, Krajiških brigada, Beogradskoj, Oskoruša i Put za Simidžiće.

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Zemunu, danas od devet do 22 sata bez vode će ostati potrošači u ulicama Miloša Bandića, Radoja Dakića i Aleksandra Dubčeka.

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštini Čukaricdo subote, 16. marta. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači: danas u naseljima Banovo brdo, ispod Požeške ulice, i Čukarička padina, oivičenim ulicama Požeškom, Paštrovićevom, Radničkom i Lazarevački drum; danas i sutra u naselju Banovo brdo, ispod Požeške ulice, oivičenom ulicama Kneza Višeslava, Blagoja Parovića, Žarkovačkom i Trebevićkom; 13. i 14. marta u naseljima Julino brdo, Repište i Žarkovo, sa granicom do Ulica Prote Milorada Pavlovića (Mije Oreškog), Šavničke i Dimitrija Avramovića; 14. i 15. marta  u naselju Cerak; 15. i 16. marta u naseljima Žarkovo i Bele vode.

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Iz „Vodovoda” apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Radovi na redovnom ispiranju vodovodne mreže obavljaju se nekoliko puta godišnje i obezbeđuju da voda na česmama i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta. Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na web-adresi www.bvk.rs.

Milisav Pajević