Proglašen ovogodišnji dobitnik priznanja EBRD u oblasti ekologije

Na ovogodišnjoj Godišnjoj skupštini i poslovnom forumu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Kipru, EBRD-ov Program trgovinskih olakšica (TFP) odao je priznanje Vojvođanskoj banci u oblasti zaštite životne sredine i socijalnih pitanja za 2016. godinu.

Gospodin Marinos Vathis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke je na dodeli primio ovu nagradu u ime Banke i izjavio tom prilikom da nagrada dokazuje našu dugoročnu posvećenost održivosti i društveno odgovornom poslovanju. Kako je istakao, kolege su naporno radile na podizanju svesti među klijentima po pitanju zaštite životne sredine i socijalnih pitanja u trgovini.

Henri Rasel, direktor EBRD-a za finansijske institucije zapadnog Balkana, Ukrajine, Moldavije i Belorusije je rekao da ova nagrada znači da će više uvoznika i izvoznika biti svesni ekoloških i socijalnih pitanja u trgovini, kao i da će obezbediti da finansiraju uvoz i izvoz robe i proizvoda koji imaju pozitivan ekološki i socijalni uticaj, ili da su ostvarili međunarodno priznatu potvrdu za održivost.

izvor: voban.co.rs

Sandra Jovićević