Plan lokalne samouprave da svako selo u opštini Paraćin ima vodovod i kanalizaciju

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto: Pixabay

Izgradnja kanalizacione mreže ove godine je započeta za mesne zajednice Stubica i Gornja Mutnica, a radovi su u različitim fazama napredovanja u Šaludovcu i Donjoj Mutnici. Za većinu sela koja su u neposrednoj blizini grada, kanalizacija je već završena ili je u završnim fazama, a za Strižu i Donje Vidovo treba da se odradi još samo priključak. Inače, trećina paraćinskih sela ima mogućnost izgradnje kanalizacije, odnosno, radovi su u planu, u nekoj od faza izvođenja ili u završnici.

Kada je reč o vodovodnoj mreži, ona je izgrađena ili se završava u dve trećine seoskih mesnih zajednica, a plan lokalne samouprave je da svako selo ima vodovod i kanalizaciju, koji se grade najpre tamo gde meštani pokažu najveće interesovanje za priključenje na mrežu.

Izvor: Opština Paraćin

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.