Vlasnik Termovent komerca, preduzetnik godine

Srbija

termoventPredsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uručio je večeras priznanje EY Preduzetnik godine Dušanu Peroviću, vlasniku firme Termovent komerc iz Beograda, koja se bavi proizvodnjom sistema za hlađenje i grejanje i „čistim sobama“ farmaceutskih kompanija. Na svečanosti kojoj je prisustovao veliki broj uspešnih privrednika u hotelu „Hajat“, ta najprestižnija nagrada za dostignuća u preduzetništvu, koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young), uručena je četvrti put u Srbiji.

Gospodin Perović će u junu, kao najbolji preduzetnik iz Srbije, učestovovati na svetskom takmičenju preduzetnika u Monte Karlu. On je zahvalio svima na podršci, a posebno svojim sinovima koji su sada preuzeli porodični posao i proizvodne pogone u Kladovu. Za to priznanje takmičilo se 28 kandidata iz 27 kompanija, koje posluju u devet industrija u 18 gradova Srbije.

Perović je kazao da njegova firma posluje skoro u celom svetu, na tržištima Rusije, Emirata, Holandije, Belgije i drugima zemljama. On je istakao da je za njega velika čast što će se takmičiti u Monte Karlu na izboru za svetskog preduzetnika.

Nagrada EY Preduzetnik godine postoji već 29 godina, a u Srbiji je prvi put ustanovljena 2012. godine. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godine promoviše preduzetnicki duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću.

V.V.

www.tanjug.rs