Vlada usvojila uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi u 2021. godini

Vesti | Srbija

Foto-ilustracija: Pixabay

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini, kojom će se na optimalan način podržavati nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada, a kroz unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Zbog povezanosti i uticaja na ostale sektore, poljoprivreda je od izuzetnog značaja za razvoj srpske privrede, s obzirom na to da zapošljava direktno ili indirektno oko petinu zaposlenog stanovništva u Srbiji.

Takođe, usvojena je i Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza, kojom je propisano da pravo na subvencionisanu nabavku putničkih vozila imaju preduzetnici i privredna društva koji obavljaju delatnost taksi prevoza kao javnog prevoza u skladu sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. 

Vlada je danas usvojila i Državni program obnove, odnosno hitnih radova na sanaciji objekata za zaštitu od voda oštećenih u poplavama izazvanim elementarnom nepogodom u junu 2020. godine, za čije je sprovođenje izdvojeno 1.103.080.000 dinara.

Ovim programom obuhvaćeni su oblast i teritorija na kojoj se sprovode mere, analiza zatečenog stanja i sagledavanje posledica koje su poplave izazvale, kao i kriterijumi, redosled i rokovi za sprovođenje utvrđenih mera.

Izvor: Vlada Republike Srbije