Vlada Srbije će pružiti pomoć ratarima koji su pretrpeli štetu zbog vremenskih nepogoda

Vesti

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u Čačku da će Vlada pružiti pomoć poljoprivrednicima čiji su rodovi pretrpeli štetu tokom vremenskih nepogoda, koje su naročito pogodile zapadnu Srbiju.

Foto: Vlada Republike Srbije

Brnabić, koja je prisustvovala otvaranju Startap centra u tom gradu, rekla je u izjavi za novinare da je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović već na terenu, gde sa poljoprivrednicima, lokalnim samoupravama i osiguravajućim kućama razgovara o nadoknadi štete.

„Drago mi je da čujem da se osiguranje poljoprivrednih dobara povećava jer ono predstavlja sistemski jaku poljoprivredu“, istakla je premijerka.

Ona je takođe podsetila na to da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede davalo premiju kako bi pomoglo proizvođačima da se osiguraju.

Brnabić je uputila poziv ratarima da nastave da osiguravaju svoje useve, i poručila da će se, ukoliko bude bilo potrebe, u nadoknadu štete uključiti i ostali vladini resori kako bi poljoprivrednici bili sigurni da država stoji iza njih.

Milisav Pajević