Vlada Republike Srpske podržava projekat energetske efikasnosti u Sokolcu

Foto: Pixabay

Vlada Republike Srpske sufinansiraće projekat Zeleni ekonomski razvoj za Osnovnu školu Sokolac ukupne vrednosti 321.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da je ovo dogovoreno sa predstavnicima Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu, kao i da je Zeleni ekonomski razvoj projekat opštine Sokolac koji je dobio prioritet od donatora u avgustu prošle godine. Sredstva za realizaciju ovog projekta vrednog 321.000 KM obezbediće najvećim delom Vlada Republike Srpske i opština Sokolac, a deo od 95.000 KM sufinansiraće Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP rekao je Bjelica.

Projekat povećanja energetske efikasnosti Zeleni ekonomski razvoj sprovodi UNDP u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i Fondom za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske. Projekat podrazumeva izvođenje radova na povećanju energetske efikasnosti objekta Osnovne škole Sokolac za koju se godinama izdvajaju značajna sredstva za zagrevanje prostorija u kojima se odvija nastava.

izvor: glassrpske.com

Sandra Jovićević