Vitosol FM – stagnacija je stvar prošlosti

Solarna

album1-vest16006-solar-stagnacija-je-stvar-proslostiViše nikad neće biti potrebno brinuti se šta da se radi sa viškom solarne energije nastale u letnjim mesecima na solarnim sistemima u porodičnim kućama ili vikendicama kada vlasnici nisu tu, školama i vrtićima za vreme raspusta, hotelima i bolnicama sa trenutno slabijom popunjenošću… Stagnacija je stvar prošlosti sa novim Viessmann kolektorom Vitosol FM.

Po prvi put u istoriji solarne tehnike, Viessmann predstavlja kolektor koji poseduje patentirani „inteligentni“ premaz koji se, sa promenom u svojoj kristalnoj strukturi u zavisnosti od temperature, automatski prilagođava promenama Sunčeve svetlosti i trošenju toplote. Tradicionalni pločasti solarni termalni kolektori mogu biti skloni nastajanju pare u sebi usled stagnacije, koja zauzvrat vodi naprezanjima i oštećenjima u solarnoj instalaciji. Ovo može biti problem u proleće ili leto kada višak toplote od Sunca ne može uvek biti korisno iskorišćeno, pa temperatura u solarnom panelu počinje naglo da raste. Novi odbija (emituje) svaki višak toplote nazad u okolinu.

To zapravo znači:

– Revolucionarno rešenje na tržištu

– Nema pregrevanja leti ili tokom odsustva

– Rasterećen pristup oderedjivanja veličine solarnog polja, bez stresa – čak i ako nemamo dobre ulazne podatke, nemamo problem

– Najzad od viška (kolektora)  glava ne boli, jer dobijamo neopterećene komponente, i dugi vek instalacije

– Uvek dostižan cilj – maksimalni solarni dobitak,  najveće uštede ikad!

– Jednostavnije projektovanje i odabir komponenti

Ova svetska inovacija je na tržištu od ovog leta, a sjajna vest je da će cene ovih novih kolektora biće identične ceni prethodnih modela!

Izvor: viessmann.rs

V.V.