Više od 800 privrednika na petom sastanku HEP-a

Region

hep_opskrbaPosle Osijeka, Opatije i Splita, poslednji susret kupaca HEP Opskrbe održan je juče u Zagrebu. U ovogodišnjem programu učestvovalo je više od 800 uglednih privrednika, najvećih kupaca električne energije iz čitave Hrvatske.

Okupljenim se privrednicima, među kojima su bili i predstavnici uglednih velikih kupaca poput Plive, INA-e, HRT-a, Ericsson Nikole Tesle, Končara, Messera, Vetropacka, Podravke, Aquafilcroa, Vindije i drugih, obratio  predsednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić i naglasio: „HEP je snažna, stabilna i organizovana kompanija koja se uspešno nosi s konkurencijom i može da odgovori na sve energetske potrebe kupaca, koliko god one bile složene ili posebne. Zato i nakon gotovo 8 godina od kada je tržište u Hrvatskoj otvoreno, HEP je i dalje je lider i drži 85 posto tržišta.“

O novostima u poslovanju HEP Opskrbe i trendovima na tržištu električne energije govorila je direktorka HEP Opskrbe, Tina Jakaša. „Zahvaljujući inovativnosti poslovanja, HEP Opskrba nastavlja da bude vodeći snabdevač električnom energijom u Republici Hrvatskoj, s više od 69 hiljada kupaca i prodajom od 6,8 TWh u prošloj godini.“, izjavila je direktorka Jakaša.

Izvor: hep.hr

V.V.