Vesić: Potpisan ugovor za uređenje Obilićevog venca

Srbija

apartmani-beograd-obilicev-venac1Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisan ugovor za izvođenje prve faze uređenja Obilićevog venca.

– Radovi će početi do kraja septembra, po pribavljanju neophodnih bankarskih garancija i polisa osiguranja, trajaće četiri i po meseca, a vrednost radova je 216 miliona dinara – istakao je Vesić, naglasivši da će izvođači radova poštovati zadati rok.

 On je istakao da će se radovi u prvoj fazi izvoditi na Obilićevom i Topličinom vencu, zatim u Ulici carice Milice, kao i u Delijskoj.

– Ukupna površina za uređenje je preko pola hektara. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo Beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. godine primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi – kazao je gradski menadžer.

Osim parternog uređenja, postaviće se nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, biće postavljen sistem za zalivanje zelenila i javno osvetljenje. Predviđeno je da se oko 80 odsto površina poploča, a uz objekte i na mestima opterećenja postaviće se sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihailovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine činiće oko 1.500 kvadratnih metara.

Izvor: beograd.rs

V.Vukajlović