Veče otvorenih vrata Društva za promociju prirode

Vesti | Srbija | Održivi razvoj

Foto-ilustracija: Društvo za promociju prirode

Nevladina, neprofitna organizacija Društvo za promociju prirode Srbije održala je Veče otvorenih vrata u petak, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, kako bi upoznali građane sa svojim radom, ali i predstavili nove stvari koje pokreću u Društvu.

Društvo za promociju prirode Srbije postoji od 2015. godine i bavi se promocijom prirodne baštine Srbije.

Čine je studenti biologije, turizma, hemije, fizike, žurnalistike, kao i studenti iz IT sektora.

Njihova motivacija jeste popularizacija biodiverziteta zemlje ali i lično usavršavanje kroz projekte, programe zaštite prirode, Erazmus+ projekte, obuke i kurseve. Sve ovo su mogli su da čuju svi zainteresovani koji su došli u petak na Veče otvorenih vrata. Ovo udruženje se zalaže za osvešćivanje na polju ekoloških problema kao i dostizanje konkretnih i efektivnih rešenja. Produkcija odgovornog odnosa prema ekosistemu jedan je od njihovih  glavnih motiva.

Predstavljeno je kako funkcioniše rad Udruženja i da bi budući članovi imali mogućnost da pre svega, upoznaju Srbiju, steknu dodatne kontakte i poznanstva, rade na ličnom rastu i usavršavanju, steknu znanje iz pisanja projekata, steknu bitna iskustva i veštine, unaprede znanje iz svoje struke, upotpune i osveže biografiju, budu koordinatori na projektima, rukovodioci mnogih programa, kontinuirano napreduju u Udruženju, iznesu ideje, predloge i stavove, kao i da učestvuju na Erasmus+ projektima.

Više informacija o udruženju i o tome kako možete postati deo njih na sajtu https://dpps.org.rs/

Izvor: Društvo za promociju prirode