Vebinar „Naša energetska rešenja – solarni punjač“

Vesti | Srbija

Foto: Energetski portal/Promo

U sklopu Međunarodnog kongresa i izložbe o KGH koji je počeo danas, jedan od učesnika bio je i Energetski portal, a sve o solarnim punjačima ispričao je Miloš Kostić, iz kompanije CEEFOR.

Da bismo uspeli da uhvatimo korak sa vremenom i podstakli razvoj elektromobilnosti u Srbiji, neophodno je upoznati javnost sa prednostima ugradnje električnih punjača za elektrovozila.

Na vebinaru su učesnici mogli da čuju sve o načinima punjenja kao i o potrebi smanjenja zagađenja vazduha koje se postiže ne samo korišćenjem električnih vozila, za čiju masovnu upotrebu je potrebna razvijena mreža punjača, već i napajanjem punjača pomoću obnovljivih izvora energije (OIE). Odličan primer spoja elektromobilnosti i primene OIE predstavlja upravo solarni punjač.

Razgovaralo se i o tome šta solarni punjač donosi vašoj kompaniji i kako može podstaći razvoj vašeg poslovanja, predstavljen je sistem za naplatu korišćenja mesta za punjenje elektrovozila – kako osigurati svoje poslovanje tako da odoli vremenu u kom nas očekuju značajne promene u sektoru saobraćaja, ali i kako uvećati vrednost objekta ili usluge u ponudi i na koji način razviti sopstveni biznis u oblasti elektromobilnosti.

Kompanija CEEFOR je osnovana 2010. godine u Beogradu. Klijentima na raspolaganju stoji (razno)vrstan i uigran tim sa više od 30 stručnjaka sa dugogodišnjim radnim iskustvom – od mašinskih, elektro i građevinskih inženjera, preko inženjera tehnologije, arhitekture, saobraćaja i zaštite od požara, do ekonomskih i finansijskih stručnjaka, prevodilaca i filologa.

Foto: MT-KOMEX

Projektovanjem solarnih elektranavetroelektranabiogasnih elektrana i hidroelektrana, CEEFOR je energetski miks Srbije i regiona „obogatio” sa više od 100 čistih megavata i pozicionirao se kao predvodnik zaokreta od fosilnih goriva na našem tržištu i inovator.

Kostić je naglasio koliko je važno posvetiti se klimatski neutralnom svetu,  zaštiti planetu i podsetio na cilj UN da se do 2050. postigne nulta emisija štetnih gasova sa efektom staklene bašte. Glavni problem je što su energetski i ekološki problemi neuravnoteženi.

„Zašto je važno primeniti obnovljive izvore energije? Na taj način se najbolje ostvaruje nezavisnost od isporučilaca energije. Mere finansijske podrške od strane države uvedene 2009. godine nastavljene 2013. i 2016, a potom i  produžene do 2020. godine. U svakom trenutku se oćekuje nastavak podrške od strane države u svim vidovima obnovljivih izvora energije“, objasnio je Kostić.

On je dodao da je porast cene električne energije konstantan već dugi niz godina i očekuje se dalji rast u finalnoj potrošnji, što je još jedan od razloga za prelazak na OIE.

Ukoliko Vas je neka od ovih tema zainteresovala, za sve informacije možete se obratiti inženjerima iz kompanija CEEFOR i MT-KOMEX.

Energetski portal