Valjevo uspostavlja sistem za upravljanje vodovodnom mrežom

Vesti | Srbija

Gradsko veće Valjeva je na poslednjoj sednici dalo saglasnost na Program poslovanja i Program upravljanja i održavanja seoskih vodovoda JКP „Vodovod-Valjevo“za 2019. godinu.

Foto: Grad Valjevo

Utvrđen je predlog Odluke o poveravanju poslova na izgradnji, održavanju i rekonstrukciji objekata javnog vodovoda u 2019. godini, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama radova za izgradnju, održavanje i rekonstrukciju objekata javnog vodovoda i kanalizacije i na Program za povećanje efikasnosti i smanjenja gubitka u vodovodnom sistemu Valjevo.

Razlog za donošenje ovog programa je da se uspostavi sistem za upravljanje vodovodnim sistemom grada Valjeva, sa posebnim usmerenjem na povećanje efikasnosti funkcionisanja i smanjenje gubitaka vode u cilju poboljšanja funkcionisanja vodovodnog sistema grada Valjeva i poslovanja ovog preduzeća.

U ovoj godini, programom su planirani radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, priključnih cevi i zamena vodomera korisnika u devet ulica u ukupnoj vrednosti od 30.000.000,00 dinara.

Milisav Pajević